𝙳𝚎𝚗𝚗𝚒𝚜

𝙳𝚎𝚗𝚗𝚒𝚜

30-05-2021

17:37

Det er vanskelig for unge å få boliglån i dagens samfunn, men med pågangsmot og riktig bank - så er mye mulig! Her kommer en tråd om hvordan jeg fikk mitt boliglån mens jeg hadde null i inntekt 🧵👇

I slutten av 2016 møtte jeg min nåværende kjæreste, og jeg bestemte meg fort for at jeg ville flytte inn med henne. Og da hennes leiekontrakt gikk ut sommeren i 2017 så tenkte jeg å teste lykken med å kjøpe, slik at vi kunne flytte sammen.

Jeg hadde på den tiden aldri hørt om #finanstwitter og besitter ikke den kunnskapen jeg gjør idag, men jeg ville prøve uansett, til tross for at jeg akkurat hadde blitt student. Jeg har alltid likt regnskap og tall, og har alltid vært redd for økonomisk risiko.

Uansett, gjennom årene så hadde jeg spart opp en del egenkapital - og tenkte at dette ville spille i mitt favør. Så i begynnelsen av 2017 begynte jeg å kontakte banker. Og svaret var ganske klart. Uten jobb, kun gjeld, ingen medlånetaker - så skulle dette bli en utfordring!

Men jeg ville ikke gi opp. Jeg satte opp regnskap, sjekket strømpriser, snitt på fellesutgifter, kommunale avgifter og mer i mitt område for å vise banken at dette var mulig. Skulle også leie med/ut til kjæresten - så dette ville hjelpe.

Men jeg hadde fremdeles ikke jobb, kun stipend (+ potensielle leieinntekter). Men jeg kunne vise til en solid arbeidshistorikk, et nøkternt forbruk og ståpåvilje fra ganske ung alder. Jeg kontaktet alle banker med mitt nye regnskap - og ting så lysere ut.

Dessverre ville dette vært et ganske stort brudd for de fleste bankene, siden jeg hadde fremdeles 3 år igjen på studiet. Og de små bankene hadde ikke kapasitet til å kunne låne ut så stor sum som bruddsak, men alle var enige; planen var god, men sjansen var lav.

Ting så imidlertid bra ut da jeg fikk god dialog med DnB, og de ville prøve seg på denne bruddsaken. Gleden ble dog kortvarig, da de fikk nei fra kredittkomiteen - og jeg hadde lyst til å gi opp. Jeg hadde kun noen håndfull banker igjen som jeg ikke hadde prøvd enda.

Så jeg kontaktet Sparebank 1 SMN. Jeg kom med alle mine papirer, budsjetter, planer og ambisjoner. Bankrådgiveren sa det samme som alle de andre. God plan, men dårlig odds - hun skulle likevel høre med banksjefen. Husker jeg gikk ut fra møtet med en dårlig følelse.

Jeg gikk til neste bankmøte, og da jeg var ferdig der så sjekket jeg e-posten min, og der hadde jeg fått en mail om fra sparebanken 1 om at lånet var innvilget. Jeg fikk det akkurat det jeg ville!

Så etter fire måneder, 25+ banker, godt over 100 e-poster, x-antall bankmøter så gikk det - endelig! Så moral er å ikke gi opp - du trenger bare én som har troen på deg.

I fjor sommer så feiret vi treårsdag med banklån, og i den anledningen så sendte jeg disse blomstene som en takk til bankrådgiveren siden hun hadde troen på meg.

Jeg håper at denne tråden kan være til inspirasjon for noen 🙌🏻Follow us on Twitter

to be informed of the latest developments and updates!


You can easily use to @tivitikothread bot for create more readable thread!
Donate 💲

You can keep this app free of charge by supporting 😊

for server charges...