Nil Garcia

Nil Garcia

03-07-2022

01:16

Quan tenia 16-17 anys vaig patir un cas d'assetjament sexual en el partit on militava (JNC-CDC) i que va perdurar alguns mesos. Una història que gairabé ningú coneix. I per què ho escric ara? Fa poc la persona involucrada em va tornar escriure per FB i em va fer reviure-ho tot ⬇️

Tenia 16 anys recent complerts quan vaig entrar a militar a la JNC. Un món totalment nou per mi (la meva familia no era de militància política). Per molt que la majoria de gent fos jove, jo tenia 16 i els companys 22-25-30 anys, i en aquestes edats la diferència es nota.

Tot hi això, mai vaig tenir cap problema dins la JNC, tot el contrari, hi guardo molt bons records. El problema va venir d'un senyor que militava a Convergència, concretament, a Tarragona. Quan vaig entrar a militar, estava molt actiu i participava en actes arreu del territori.

Vaig conèixer gent, visitar pobles i ciutats i allà va aparèixer aquell senyor (li direm senyor Q). Em va semblar simpàtic, a mÊs, tenia un càrrec orgànic en el partit i havia estat regidor d'una important ciutat catalana, pel que per mantenir contacte ens vam agregar al FB.

Al cap d'unes setmanes, em va començar a parlar. Primer tot normal, s'interessava per com anava la meva "integració" en el partit, si coneixia gent o no, etc. M'animava a participar en actes pel territori, on ell tenia amics amb càrrec i jo, babau de 16 anys, hi anava corrent.

Quan arribava als actes, tot i que ell no hi era, els seus coneguts venien a saludar-me i jo quedava sorprès. Fins hi tot en un dinar, un diputat (ara ex) em va convidar asseure'm a la seva taula. Sembla una tonteria, però aixi es va anar guanyat la meva confiança.

Tot això va ser en menys de 3-4 mesos. A partir d'aquí la cosa va començar a degenerar. Un dia per FB em va demanar el WhatsApp i li dono. De cop crea un grup on estava ell, un noi de 17 anys, que li direm Dani, i jo.

No recordo exactament el que ens va dir, però era algo com que creava el grup per compartir idees entre els mÊs joves del partit i aprofitant que parlava amb els dos, així podia fer-ho mÊs fàcilment. Quina tonteria...

Al principi el grup era merament polític, però en res va començar a entrar en lo personal. El senyor Q ens explicava coses personals seves; a dos crios de 16 i 17 anys. Que si probelems amb la dona, amb els fills (dos, d'edats semblants a la meva), a la feina... la seva vida.

Com a contrapartida, ens demanava que li expliquÊssim coses nosaltres. Jo no soc molt de xerrar la meva vida a no ser que siguin amics (a ells sí els dono la xapa), però en Dani, que just feia poc havia sortit de l'armari i ho havia passat molt malament, li explciava tot.

El grup va deixar de ser polític per passar a ser personal. Jo no em sentia del tot còmode en la situació, però el senyor Q em seguia presentant a gent i fent-me partícep d'actes. Un dia, ens proposa que hauriem de quedar en Dani i jo. Aprofitant que els dos som gais.

Vaig acceptar. Vam anar a dinar, passejar per Sabadell i ja. El senyor Q ens va preguntar com va anar i al explicar-li, es va enfadar. No entenia com no havia passat res entre nosaltres. Que haviem d'haver aprofitat i ens comença a insistir en que parlessim mÊs entre nosaltres.

Ens va explicar experiències sexuals seves amb homes (recordo que casat i amb dos fills). No li vaig donar molta importància. Com podia pensar malament d'un tio de 50 anys amb càrrec orgànic a CDC Tarragona, que havia estat regidor i amb tants contactes dins del partit?

Els dies posteriors va seguir insistint i vam acabar cedint. En Dani i jo vam començar a parlar per privat casi cada dia, de tot, i entre temes, li confesso que mai ho havia fet amb ningú ni m'havia liat amb cap noi (tampoc amb cap noia). Ell estava en la mateixa situació.

El senyor Q ho descobreix. En Dani, que li tenia una enorme confiança pels problemes personals que arrastrava, li va passar la conversa. Ens va explicar detalls de la seva primera vegada amb un home, ens va enviar vídeos porno (no d'ell) per que aprenguessim...

Fins hi tot va planificar com podrĂ­em fer-ho nosaltres. No li vaig donar importĂ ncia. De nou, com podia pensar malament d'algĂş aixĂ­? Uns mesos mĂŠs tard, ja tocant estiu, el senyor Q l'operen i ens explica que portava dies sense masturbar-se i que no aguantava

Ens va demanar que li enviessim fotos o Ă udios (no sexual) donant-li Ă nims. Ho vam fer, i ell va respondre amb una foto del seu paquet. Un cop mĂŠs, jo sense donar-li importĂ ncia, en els actes seguia venint gent "important" a saludar-me.

De mentre, ens insistia que quedÊssim durant l'estiu en Dani i jo, que ens liessim i aprofitÊssim l'escola d'estiu de la jota. En Dani no ho va veure malament i per privat m'ho va proposar. Li vaig dir que no i el senyor Q, òbviament, ho va saber.

Aquí la cosa va anar a pitjor. Ens va començar a controlar més pel grup. Que fèiem, on estàvem, amb qui quedàvem, fins hi tot trucades a deshores o en mig de classe. Ell deia que ho feia pel nostre bé. Que volia que “triomféssim” a la vida.

A finals d’aquell estiu de 2013, vaig conèixer un noi, on tot va anar relativament bé, i li explico a en Dani. Perquè? Suposo que li tenia certa confiança. Quan el senyor Q va saber-ho, la bronca va ser monumental, i va començar a insistir-nos que havíem d’haver quedar.

En aquesta bronca, el senyor Q va enviar un vídeo pel grup. Era en Dani totalment nu, volia ensenyar-me el que "m'estava perdent". Em vaig trencar i l’únic que se’m va ocorre fer va ser sortir immediatament del grup i plorar.

Les segßents setmanes van ser molt rares. No parava de rebre trucades seves, missatges i fins hi tot en algun acte em venia algú a saludar i em donava records del senyor Q. No sabria explicar com em sentia, per què crec que ni era conscient de tot el que havia passant.

Vaig deixar d’anar a actes i reunions del partit. Em sentia atacat. Tampoc volia coincidir amb en Dani. A tot això, alguns companys de la jota es van adonar que havia desaparegut i els dos als que els hi tenia més confiança els hi vaig explicar tot.

Vaig presentar una denuncia interna al partit i em van ajudar moltíssim. Vaig retornar a la militància però la denuncia va quedar en res. No van veure indicis de mala praxis que un tio de 50 anys converses de sexe amb dos nois de 16-17 i que tinguÊs el vídeo de un masturbant-se.

Del Dani vaig saber poc mÊs. Va desaparèixer (i ho entenc perfectament). Se que poques setmanes desprÊs va abandonar el partit, fins hi tot la carrera que havia començat. No tenia cap culpa, solament Êrem nens. El senyor Q va jugar totalment amb ell, amb els dos...

Ens vam veure en persona un parell de vegades, però tot hi així em va controlar en certa manera durant mesos, casi 1 any. I ni em puc imaginar el que deuria patir en Dani per la seva part.

Fa aprox. una setmana el senyor Q em va obrir de nou per Facebook. Després de 8 anys! Ni vaig contestar. Abans de bloquejar-lo, vaig mirar el seu perfil. Segueix quedant amb nois de les joventuts per “parlar de política”.

Fa vergonya explicar això, per veure com vaig caure. Però necessito desfogar-me. Em vaig sentir destrossat fa 8 anys, i intento pensar poc en aquell episodi. Per alguns serà res, per mi em va deixar fet pols. I recordar-ho fa pocs dies de nou va ser el pitjor.


Follow us on Twitter

to be informed of the latest developments and updates!


You can easily use to @tivitikothread bot for create more readable thread!
Donate 💲

You can keep this app free of charge by supporting 😊

for server charges...