John F. Bumblebee

John F. Bumblebee

22-11-2022

18:39

Dit is het artikel van afgelopen zaterdag in @AndereKrant. Heeft veel reacties losgemaakt, en was een was een magneet voor heel veel brullende trollen... Ik heb mijn blocklijst weer aardig bijgewerkt. Nu even nog wat onderbouwing. #Wuhan

Met dank aan @JamesCTobias, die deze e-mails in handen kreeg dankzij een #FOIA verzoek. Het meeste was mij bekend, maar een aantal zaken nog niet. Overigens ontbreken - nog steeds - de uitgebreide notulen van Ron Fouchier. Wat hier staat was al bekend.

Die Furin Cleavage Site lag bij Kristian Andersen niet lekker op de maag. Maar dit is nieuw, in ieder geval qua specificiteit van de opmerkingen. Ron Fouchier was niet gecharmeerd van het idee dat er sprake zou kunnen zijn van een #lableak. Hoe verbazingwekkend.

En blijkbaar heeft hij zijn afkeuring niet onder stoelen of banken gestoken. Dat is wat ik zeg in het artikel in @AndereKrant. Nee, Ron Fouchier moest niets hebben van een #lableak, zoveel is duidelijk.

Waren de anderen er dan heilig van overtuigd dat er sprake was van een zoönose? Nou nee. Niet echt. Zowel @JeremyFarrar als Eddie Holmes dachten er blijkbaar anders over. Zoals ook de anderen, uitgezonderd @MarionKoopmans, Ron Fouchier en @c_drosten

Dat wisten we al uit het boek van Jeremy Farrar. Maar het is goed om het nog eens bevestigd te zien. Farrar is hier in zijn boek overigens zeer stellig over. Behoudens deze drie, achten alle anderen de #lableak zeer plausibel.

Was Ron Fouchier eigenlijk wel op de hoogte wat zich in het Wuhan Institute of Virology afspeelde en dat het veiligheidsniveau waarop gewerkt met coronavirussen veel te laag was? Nee, niet echt. Hij had blijkbaar geen idee.

Het was 'wild-west'. BSL-2: een mondkapje en handschoenen. Zou 'Serial Passaging' dan kunnen leiden tot de unieke FCS van SARS-CoV-2? Volgens Jeremy Farrar in ieder geval wel. En het aanbrengen van suikergroepen (O-Linked Glycans), zou daar goed bij kunnen passen.

Volgens Farrar was het allemaal 'Pretty Clear'. Dit is wel nieuw: @c_drosten aan het woord: En Christian vraag zich oprecht af waarom ze in het artikel van Andersen et al. in Nature Medicine - The Proximal Origins Paper - überhaupt ingingen op de #lableak theorie.

Ze hadden toch afgesproken dat ze die theorie zouden laten vallen? Moesten ze nu hun eigen 'complottheorie' gaan ontkrachten? En het team zat met smart te wachten op de 'Pangolin Papers', in de hoop dat die meer licht op de zaak zouden werpen.

Maar helaas, die verlossing kwam niet. Want met die Pangolin Papers was gerommeld, zoals @Ayjchan ontdekte en zo elegant bewees. Dat staat in deel 2 van mijn serie 'Vraag het Marion'. De Pangolin steeg tot grote hoogte, om boven Wuhan uiteen te spatten.

Zo leuk dit. Elke keer komt er weer een klein stukje van de legpuzzel naar buiten. En de stilte vanuit het Erasmus is oorverdovend.Follow us on Twitter

to be informed of the latest developments and updates!


You can easily use to @tivitikothread bot for create more readable thread!
Donate 💲

You can keep this app free of charge by supporting 😊

for server charges...