Sakinah Al-Habshee đŸŒģ🇲🇾

Sakinah Al-Habshee đŸŒģ🇲🇾

22-03-2020

00:57

Orang besar, orang corporate & orang kaya Malaysia, this is the time to contribute. Gambar dibawah adalah ventilator (alat bantuan pernafasan) dan setakat semalam, Malaysia memerlukan 500 lagi alat ini kerana keadaan semakin kritikal. Kita tidak mahu jadi seperti Italy. THREAD

Untuk pengetahuan korang, salah satu punca kematian di Italy naik mendadak adalah kerana kurangnya alat pernafasan (ventilator) ini. Dan ventilator ni bukan sesuatu yg mudah utk didapati. Sekarang kerajaan sedang berusaha mendapatkannya daripada China.

Selain bantuan kewangan, saya menyeru mereka yg mempunyai expertise & manpower to help in the production of ventilators. Rujuk gambar2 dibawah. Automakers (manufacturer kereta) banyak menyumbang dalam meningkatkan production ventilators. This is what we desperately need.

Walaupun semalam aku bersyukur Berjaya donate some money, big companies need to understand that what we desperately need now are mass productions and machineries. Jadi aku berharap sangat kita semua akan push dan pressure mereka utk beri sumbangan LEBIH daripada kewangan.

Ya, wang itu penting, but now we need more than that. Kita perlukan peralatan. Beri sumbangan dalam bentuk peralatan. Kita perlu kilang2 manufacturer membantu pembuatan ventilators. Orang biasa mcm kita tak ada capacity mcm ni. Sebab tu kita perlu push mereka2 yg ada capacity.

Now is the time we use our voice. Pressure them please. Big companies sangat pentingkan image mereka. If we all unite and voice out, they might just step in and help. I know we all wish that they will help voluntarily without us begging and pushing, but this is the reality.

This is #KitaJagaKita Push them to help. We need to unite, voice out and push them. Please đŸĨē

Also, in case la korg tgh cari platform nak buat donation. Can consider this:



Follow us on Twitter

to be informed of the latest developments and updates!


You can easily use to @tivitikothread bot for create more readable thread!
Donate 💲

You can keep this app free of charge by supporting 😊

Become a Patron! for server charges...